Novice

Sklepi disciplinskega sodnika 09.06.2015

ZAPISNIK

9.seje disciplinske komisije z dne 09.06.2015 ob 15.00 uri. Prisotni: Darko Vereš

Sklep disciplinskega sodnika z dne 9.6.2015 :

V 18. kolu je asfaltne lige MZKMN MS je disciplinska komisija prejela v obravnavo:

KMN ODRANCI : ŠD MLADOST KAMENCI

V 15. Minuti tekme pri rezultatu 0: 3 je prišlo do konfrontacije med večimi igralci in gledalci po prekršku nad igralcem Sašem Kociprom ( št. 10) reg.št. 2245. Tekma je bila za nekaj minut začasno prekinjena in na koncu dokončno prekinjena pri rezultatu 0 : 3, saj igralci KMN ODRANCI niso hoteli nadaljevati s tekmo. 

Potek dogodkov: Igralec Sašo Kociper je v borbi za žogo bil na nepravilen način oviran s strani  igralca Simona Horvata ( št. 10)  reg.št. 2346  v protinapadu. Igralec Simon Horvat je bil v borbi za žogo udarjen s komolcem v predel obraza  s strani zgoraj omenjenega igralca. Ko je Simon Horvat opazil krvavenje iz nosu  je nasilno udaril Saša Kocipra v predel obraza in mu presekal ustnico in nadaljeval z grožnjami omenjenemu igralcu in drugim akterjem po dogodku.

Prispele in obravnavale so se izjave s strani Sašo Kociper in predstavnika KMN ODRANCI. Izjave so se upoštevale pri izreku kazni. S strani igralca ŠD MLADOST Simona Horvata ni prispela izjava. Ustno je podal kratko izjavo predstavnik ŠD MLADOST KAMENCI. Pri IZREKU Kazni se je upoštevalo poročilo s tekme in poročilo o incidentu s strani sodnika.

Disciplinska komisija smatra, da bi kljub neljubemu dogodku igralci KMN ODRANCI po organiziranju dodatne redarske službe morali nadaljevati z igro. Tako se v skladu z 49. Členom TP tekma registrira z doseženim rezultatom 0 : 3, kot je bil ob prekinitvi.

Klubu KMN ODRANCI se zaradi zapustitve igrišča in pomanjkljive organizacije tekme po 8c). in 23. členu DP MZKMN MS izreče kazen OPOMIN.

Klubu ŠD MLADOST  KAMENCI se zaradi nedostojnega vedenja večih igralcev in gledalcev po 8c). členu in 23. Členu  DP MZKMN MS izreče kazen OPOMIN.

Prekršek po  8a.,9., 18. in 19. Členu  DP MZKMN MS se g. SAŠU KOCIPRU izreče  PREPOVED igranja za  DVE ( 2) TEKMI in sicer  na zaključnem turnirju oziroma v naslednji sezoni v kolikor bo omenjeni igralec igral v prvenstvu MZKMN MS do preteka kazni. Prepoved ne velja za igranje na državnem prvenstvu rekreativcev 2015, saj ni bila izdana mandatna kazen s strani DK MZKMN MS.  Pri izreku kazni se je upoštevala olajševalna okoliščina, da je bila reakcija spontana in nepremišljena na prekršek storjen s strani nasprotnega igralca.

Prekršek po  8a.,9., 18. in 19. Členu  DP MZKMN MS se g. SIMONU HORVATU izreče  PREPOVED igranja za ŠTIRI ( 4 ) TEKME in sicer  na zaključnem turnirju ( turnir se smatra kot 1 tekma zaradi manjšega števila igralnih minut) oziroma v naslednji sezoni v kolikor bo omenjeni igralec igral v prvenstvu MZKMN MS do preteka kazni. Pri izreku kazni se je upoštevala oteževalna okoliščina, saj je nadaljeval z grožnjami po že pokazani disciplinski kazni  in pozival k pretepu. Olajševalna okoliščina pa  je da je šlo za spontano reakcijo po videni poškodbi.

 

22. kolo MZKMN MS – POMURSKA LIGA

ŠD METEOR MELINCI : ŠDMN BAKOVCI

Tekma se po uradni dolžnosti registrira z rezultatom 3 : 0 za domačine.

Ekipa ŠDMN ni odigrala tekem proti ŠD METEOR MELINCI, saj je prišla na tekmo z nezadostnim številom igralcev. Ekipi ŠD Meteor Melinci so se pojavili dodatni stroški in take stvari mečejo slabo luč na medijsko prepoznavnost naše zveze.

Prekršek po 8d).  členu  in 23. Členu DP MZKMN MS je denarna kazen 50,04 € - prvi neupravičen neprihod na tekmo v tekmovalni sezoni.

 

KMN VIDEM GOSTILNA PRI MAJI : KMN OLD BOYS

Tekma se po uradni dolžnosti registrira z rezultatom 3 : 0 za domačina.

Ekipa KMN OLD BOYS ni odigrala tekme proti ekipi KMN VIDEM, saj ni zagotovila zadostnega števila igralcev. Ekipa je tekmo odjavila v soboto zvečer. Sodniški stroški niso nastali. Škoda zaradi priprave slavja in predaje zmagovalnega pokala je nastala, prav tako medijska prepoznavnost zveze.

Prekršek po 8c) členu alineja 6 in 23. Členu DP MZKMN MS  se izreče  denarna  kazen 20,00 €.

 

Pravni pouk: Zoper sklepe DK je dovoljena pritožba v roku 8 dni od prejema sklepov z zapisnikom. Pritožbo je treba vložiti pisno in jo taksirati v znesku 33,38 eur, ki ga je potrebno plačati na TRR 03125-1000014167 (SKB BANKA).

Disciplinski sodnik: Darko Vereš

Kategorija: