Zapisniki

Zapisnik TK in DK z dne 07.11.2018

|

ZAPISNIK TEKMOVALNE KOMISIJE 07.11.2018

Sklep TK 6/2018-2019: Na rezultat tekme 7. kola PAL LIGE med ekipama KMN KRIM MALA NEDELJA : KMN BANGLADEŠ MS, ki se je končala z rezultatom 3:8 dne 17.10.2018 je ekipa KMN MALA NEDELJA podala pritožbo zaradi igranja ,, neregistriranega,, igralca za ekipo KMN BANGLADEŠ. Ker na licu mesta niso akterji mogli opraviti identifikacije zaradi odhoda igralcev se sproža postopek ugotavljanja dejstev in identitete igralcev pred komisijo MZKMN MS. V roku 48 ur ima klub KMN BANGLADEŠ možnost podati pisno izjavo o navedbah s katerimi so bili soočeni na tekmi.

24.10.2018: Ekipa KMN BANGLADEŠ ni podala pisne izjave v predvidenem roku. Sklep prve stopnje bo izdan do 31.10.2018 po preučitvi in pridobitvi dokumentacije od akterjev tekme.

7.11.2018: Po prejemu uradnega zapisnika s tekme in opravljenih razgovorih z vpletenimi akterji tekme ter prispelimi izjavami ( sodnik, vodja domače ekipe, vpisan igralec in nekateri drugi akterji tekme) se po 52. členu TP MZKMN MS po uradni dolžnosti ali na podlagi zahteve zainteresirane ekipe ( KMN MALA NEDELJA) se tekmo registrira z rezultatom 3:0 v korist ekipe, ki je bila nasprotnik ekipe, ki je kriva za enega od naslednjih prekrškov, če ni dosegla ugodnejšega rezultata:

•   če je nastopila z igralcem, ki zanjo ni bil registriran ali ni bil pravilno registriran,

• če je nastopila z igralcem, ki pred začetkom tekme ni bil vpisan v zapisnik o tekmi,

•   če je nastopila z igralcem, ki ni bil identificiran skladno z določbami tega pravilnika

Tekma se registrira z rezultatom 3:0 za ekipo KMN MALA NEDELJA po zgoraj omenjenem 52.členu in tremi alinejami, saj je bilo v postopku ugotovljeno, da vpisan igralec v zapisnik tekme KMN BANGLADEŠ s št.8 DEJAN ĐURIČIĆ takrat na omenjeni tekmi ni igral za ekipo KMN BANGLADEŠ in ni dosegel 5 zadetkov za ekipo KMN BANGLADEŠ kot je zapisano v zapisniku s tekme. Ker je Slovenija majhna se je v nadaljevanju ugotovila tudi prava identiteta igralca, ki je takrat igral za KMN BANGLADEŠ in sicer z inicialkami D.K. registriran igralec v 2.SFL. V tekmovalni sezoni 2018/2019 ni registriran za moštvo KMN BANGLADEŠ. Prav tako se ta oseba po tekmi ni hotela identificirati kljub zahtevi domače ekipe. Ekipa KMN BANGLADEŠ se predaja v disciplinski postopek.

Pri tem velja omeniti tudi pravilo Fair Playa št.1 - Igraj pošteno, ki pravi: Zmaga nima nobenega pomena, če je dosežena na nepošten ali zavajajoč način. Zmagati z goljufanjem je preprosto, vendar ne prinaša nikakršnega zadovoljstva. Pošteno igranje namreč zahteva pogum in karakter, zato prinaša tudi večje zadovoljstvo. Fair Play vas vedno nagradi, tudi če tekmo izgubite. S poštenostjo namreč pridobite spoštovanje drugih, medtem ko je goljufanje sramotno. Ne pozabite: gre le za igro. In igre nimajo smisla, če niso poštene.

V točkovanju Fair Play se prišteje 20 točk ekipi KMN BANGLADEŠ.

Sklep TK 7/2018-19:

V ligi PLT se odigra ta vikend zadnje kolo. V jesenskem delu je potrebno odigrati še dve tekmi izven 9.kola. Prosimo, da se ekipi dogovorita za datum odigravanja tekme. V nasprotnem se tekmi delegirati za prvi vikend v novembru po sklepu TK.

ŠD TRNJE: ŠD METEOR MELINCI

ŠRD SOBOTA: KLUB MLADIH ODRANCI

7.11.2018: Obe tekmi sta bili odigrani v zadanem roku po dogovoru med ekipama in se uradno potrjujeta oba rezultata zaostalih tekem 2. kola

ŠD TRNJE: ŠD METEOR MELINCI = 4 : 3

ŠRD SOBOTA: KLUB MLADIH ODRANCI = 6 : 4

Jesenski prvak PLT je tako postala ekipa ŠD TRNJE.

Sklep TK 8/2018-19:

Tekma 10.kroga lige PAL med ekipama KMN BELTINCI: KMN BANGLADEŠ je bila prekinjena v38. minuti pri rezultatu 2:2 zaradi fizičnega napada igralca št.6 reg .št. 3299 ŽANA KRANJECA iz KMN BANGLADEŠ na sodnika tekme. Po dosojeni najstrožji kazni za domačo ekipo je le ta nešportno reagiral ter ob ugovarjanju namerno stopil v fizični kontakt s sodnikom tekme. Po prejetem rdečem kartonu je z grožnjami nadaljeval in še nekajkrat stopil do sodnika in ,, na sodnika,,. Ker so se grožnjam pridružili še ostali igralci ekipe KMN BANGLADEŠ je sodnik ocenil, da tekme več ni normalno izpeljati do konca in je prekinil tekmo. Zgoraj omenjeni igralec igrišča ni hotel zapustiti in je nadaljeval z grožnjami in fizičnem obračunavanjem. Po prekinitvi je s sodnikom prišel še v kontakt igralec št. 14 SAŠO KAVAŠ reg.št.2836 iz KMN BANGLADEŠ, ki je sodnika odrinil z roko in zahteval z grožnjami, da naj spremeni odločitev rdečega kartona in naj nadaljuje s tekmo drugače bo z njim fizično obračunal …..

Izsek pravilnika:

48.člen

Če je tekma prekinjena po krivdi ene od ekip‚ se tekma registrira po uradni dolžnosti s 3:0 za nasprotno ekipo, če le-ta do prekinitve ni dosegla ugodnejšega rezultata.

52.člen

Po uradni dolžnosti ali na podlagi zahteve zainteresirane ekipe, se tekmo registrira z rezultatom 3:0 v korist ekipe, ki je bila nasprotnik ekipe, ki je kriva za enega od naslednjih prekrškov, če ni dosegla ugodnejšega rezultata:

•   če je tekma prekinjena po krivdi igralca ali funkcionarja ene od ekip (incident, nered, premajhno število igralcev, napad na sodnika, samovoljni odhod z igrišča),

Tekma med ekipama KMN BELTINCI: KMN BANGLADEŠ se po 48. členu TP MZKMN MS in 52. členu TP MZKMN MS z zgoraj omenjeno alinejo registrira z rezultatom 3 : 0 v korist ekipe KMN BELTINCI.

V točkovanju Fair Play se ekipi KMN BANGLADEŠ prišteje 20 točk.

Igralca ekipe KMN BANGLADEŠ g. ŽAN KRANJEC reg.št. 3299 in g. SAŠO KAVAŠ reg.št. 2836 se na podlagi prijave uradne osebe MZKMN MS predata v postopek pri DK.

V roku 48 ur od objave zapisnika na spletni strani MZKMN MS pozivamo oba igralca, da podata izjavo o omenjeni kršitvi na vodstvo zveze.

Vodja TK: Darko Vereš

ZAPISNIK DISCIPLINSKE KOMISIJE ZDNE 7.11.2018

Vezano na sklep TK 6/2018-2019 se ekipa KMN BANGLADEŠ zaradi nešportnega obnašanja in lažiranja podatkov (igranja z igralcem, ki ni bil registriran za moštvo) po 18. členu DP MZKMN in 23. členu DP MZKMN MS ter 8. členom c) ekipe 6. alineja DP MZKMN MS ter 12. členom DP MZKMN MS o razponu kazni kaznuje z denarno kaznijo 40 evrov. Kazen je potrebno plačati pred nadaljevanjem prvenstva.

Disciplinski sodnik:

Darko Vereš, l.r.

Kategorija: