Zapisniki

Zapisnik DK z dne 21.11.2018

|

ZAPISNIK DISCIPLINSKE IN TEKMOVALNE KOMISIJE 21.11.2018 – ZAOSTALI PRIMERI

Sklep TK 8/2018-19:

Tekma 10.kroga lige PAL med ekipama KMN BELTINCI: KMN BANGLADEŠ je bila prekinjena v38. minuti pri rezultatu 2:2 zaradi fizičnega napada igralca št.6 reg .št. 3299 ŽANA KRANJECA iz KMN BANGLADEŠ na sodnika tekme. Po dosojeni najstrožji kazni za domačo ekipo je le ta nešportno reagiral ter ob ugovarjanju namerno stopil v fizični kontakt s sodnikom tekme. Po prejetem rdečem kartonu je z grožnjami nadaljeval in še nekajkrat stopil do sodnika in ,, na sodnika,,. Ker so se grožnjam pridružili še ostali igralci ekipe KMN BANGLADEŠ je sodnik ocenil, da tekme več ni normalno izpeljati do konca in je prekinil tekmo. Zgoraj omenjeni igralec igrišča ni hotel zapustiti in je nadaljeval z grožnjami in fizičnem obračunavanjem. Po prekinitvi je s sodnikom prišel še v kontakt igralec št. 14 SAŠO KAVAŠ reg.št.2836 iz KMN BANGLADEŠ, ki je sodnika odrinil z roko in zahteval z grožnjami, da naj spremeni odločitev rdečega kartona in naj nadaljuje s tekmo drugače bo z njim fizično obračunal …..

Izsek pravilnika:

48.člen

Če je tekma prekinjena po krivdi ene od ekip‚ se tekma registrira po uradni dolžnosti s 3:0 za nasprotno ekipo, če le-ta do prekinitve ni dosegla ugodnejšega rezultata.

52.člen

Po uradni dolžnosti ali na podlagi zahteve zainteresirane ekipe, se tekmo registrira z rezultatom 3:0 v korist ekipe, ki je bila nasprotnik ekipe, ki je kriva za enega od naslednjih prekrškov, če ni dosegla ugodnejšega rezultata:

•   če je tekma prekinjena po krivdi igralca ali funkcionarja ene od ekip (incident, nered, premajhno število igralcev, napad na sodnika, samovoljni odhod z igrišča),

Tekma med ekipama KMN BELTINCI: KMN BANGLADEŠ se po 48. členu TP MZKMN MS in 52. členu TP MZKMN MS z zgoraj omenjeno alinejo registrira z rezultatom 3 : 0 v korist ekipe KMN BELTINCI.

V točkovanju Fair Play se ekipi KMN BANGLADEŠ prišteje 20 točk.

Igralca ekipe KMN BANGLADEŠ g. ŽAN KRANJEC reg.št. 3299 in g. SAŠO KAVAŠ reg.št. 2836 se na podlagi prijave uradne osebe MZKMN MS predata v postopek pri DK.

V roku 48 ur od objave zapisnika na spletni strani MZKMN MS pozivamo oba igralca, da podata izjavo o omenjeni kršitvi na vodstvo zveze.

Vodja TK: Darko Vereš

ZAPISNIK DISCIPLINSKE KOMISIJE Z DNE 21.11.2018 – ZAOSTALI PRIMER

VEZANO NA SKLEP TK 8/2018-19 NAVEDENA IGRALCA NISTA PODALA SVOJE IZJAVE ZATO IZDAJA DK :

SKLEP DK/11 – 2018/19:

Igralec KMN BANGLADEŠ g. ŽAN KRANJEC ( reg.št. 3299) se zaradi fizičnega napada manjše intenzitete na sodnika oziroma uradno osebo MZKMN MS kaznuje se s prepovedjo igranja na (6) ŠESTIH tekmah po 8. a) členu 2).točka in 9. členu, 18.členu ter 19.členu DP. Izrek kazni je v skladu z disciplinskimi kriteriji NZS, ki so osnova za kaznovanje.

Pri izreku kazni se upošteva oteževalna okoliščina po 6. členu DP in sicer da je navedeno dejanje botrovalo prekinitvi tekmi in ustvarjanju konfliktnega vedenja in žaljenja ter groženj s fizičnim obračunavanjem napram sodniku tekme še po prekinitvi tekme in odhodu s športne površine.

SKLEP DK 12 – 2018/19:

Igralec KMN BANGLADEŠ g. SAŠO KAVAŠ ( reg.št. 2836) se zaradi fizičnega kontakta manjše intenzitete na sodnika po prekinitvi tekme oziroma uradno osebo MZKMN MS kaznuje s prepovedjo igranja na (4) ŠTIRIH tekmah po 8. a) členu 2).točka in 9. členu, 18.členu in 19.členu DP. Izrek kazni je v skladu z disciplinskimi kriteriji NZS, ki so osnova za kaznovanje.

Pri izreku kazni se upošteva oteževalna okoliščina po 6. členu DP in sicer da je navedeno dejanje botrovalo ustvarjanju konfliktnega vedenja in žaljenja ter groženj s fizičnim obračunavanjem napram sodniku tekme po prekinitvi tekme in odhodu s športne površine. Navedeni igralec je v zadnjih 12 mesecih že kršil disciplinski pravilnik v zvezi z grožnjami in nestrpnostjo napram nasprotnikom in sodnikom.

Disciplinski sodnik:

Darko Vereš, l.r.

Kategorija: